XABÀKIA

Standard

4 LV cuinera

INGREDIENTS

500 g de farina de blanca
125 g de farina de blat
125 g de llavors de sèsam
1/4 de got de mantega fosa
2/3 de got d’oli
1 cullerada sopera d’anís
1/2 cullerada de canyella en pols
1/2 got d’aigua de tarongina (flor del taronger)
1/2 culleradeta de llevat químic
1/2 culleradeta de safrà
1 ou i el vinagre que hi càpiga a mitja closca de l’ou
1 got gran d’aigua
Oli per a fregir
1 kg de mel

Per a la decoració:
1 gotet de llavors de sèsam torrades

PROCEDIMENT

Poseu la farina en una plata ample. Feu un forat al mig i afegiu les llavors de sèsam moltes, la mantega fosa, l’oli, l’anís, la canyella, l’aigua de tarongina, el llevat, el safrà, l’ou i el vinagre. Barregeu bé i amasseu fins a obtenir una massa homogènia i mal·leable (afegiu una mica d’aigua tèbia, si convé).

Dividiu la massa en boles. Enfarineu la superfície de treball i esteneu cada bola amb el corró fins a obtenir una làmina ben prima. Amb una roda dentada, talleu uns quadrats d’uns 8 cm de costat. Practiqueu quatre incisions paral·leles amb la roda sense arribar a l’extrem. Després treneu aixecant les làmines 1, 3 i 5.

Amb les dues mans, separeu les làmines 1, 3, 5 i les 2, 4 sense trencar la pasta. Enganxeu els dos angles inferiors dels quadrat i empenyeu les cantonades enganxades cap amunt per tal de confeccionar la xabàkia.

Submergiu les xabàkies en oli bullint i daureu-les per les dues cares. Retireu de la paella i submergiu-les en un bol amb mel. Escorreu-les i decoreu amb les llavors de sèsam.

Serviu-ho fred.

CUINER/A: Laila El Merabti

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà