CREMA CATALANA

Standard

12 IA cuinera

INGREDIENTS

½ l. de llet
1 canonet de canyella
La pela d’una llimona
4 rovells d’ou
100 gr. de sucre
20 gr. de midó

PREPARACIÓ

La base d’una crema pastissera per a 4 persones:
Poseu a bullir mig litre de llet amb un canonet de canyella i la pela d’una llimona. Quan arrenqui el bull, pareu el foc i deixeu-ho infusionar uns minuts. Mentrestant, barregeu 4 rovells d’ou, 100 gr. de sucre i 20 gr. de midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls. Tot seguit, torneu a arrencar el bull a la llet.

Amb aroma de canyella i llimona:
Quan la llet torni a bullir, afegiu-hi a poc a poc la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i sense deixar de remenar (és recomanable fer-ho amb una espàtula de fusta). Deixeu-ho coure 30 segons. Quan s’hagi espesseït, coleu-ho per evitar que hi quedin grumolls i per treure’n la canyella i la pela de llimona.

En un recipient ben tradicional:
Poseu la crema catalana resultant en cassoletes de terrissa individuals, el recipient més tradicional i nostrat d’aquestes postres, i deixeu-ho refredar. També ho podeu emplatar en una safata gran i deixar-la al mig de la taula perquè cada comensal se serveixi directament.

Amb un toc cruixent per acabar:
Com la voleu, cremada o sense cremar? Els qui us agradi el sucre ben cruixent, no oblideu el toc final de les postres. Abans de servir la crema, poseu-hi un grapat de sucre blanc al damunt i cremeu-lo amb una pala de cremar ben calenta o bé amb un bufador petit de cuina.

CUINER/A:  Marta Casas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà