INGREDIENTS
2 plaques de pasta de full
Crema pastissera espessa
2 ous (separant les clares del rovell)
Una mica de sal
Unes gotes de suc de llimona
150 gr. de pinyons
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn (part superior i inferior) a 180º .
Si la pasta de full és congelada, deixeu-la descongelar.
Cobriu una safata de forn amb paper vegetal.
Prepareu la crema al gust.
Esteneu amb les mans una de les làmines de pasta de full, punxeu el fons amb una forquilla i quan la crema ja no fumegi però encara calenta, esteneu-la per sobre.
Munteu les clares a punt de neu forta.
Amb la Thermomix: poseu les 2 clares d’ou amb una mica de sal i unes gotes de llimona, 2 minuts a velocitat 3 ½. Ha de quedar molt ferma, si no és així, afegiu-hi més temps. Quan estiguin muntades, afegiu els rovells i remeneu una mica amb l’espàtula.
Esteneu sobre una superfície amb farina la segona làmina de pasta de full, ha de quedar una mica més gran que la primera.
Cobriu amb aquesta làmina la que ja teniu amb la crema, doblegant la part que sobra per sota de la primera.
Quan ja la teniu coberta, li poseu per sobre les clares muntades de forma que en quedi una capa gruixuda. Escampeu-hi el sucre i repartiu els pinyons per la superfície.
Introduïu-la al forn que ja haurem escalfat durant ½ hora aproximadament.
Quan la pasta de full estigui feta, assegureu-vos que està dauradeta per sobre. Si no ho està, poseu-la una estoneta més al gratinador.
CUINER/A: Eduardo de Pablos