INGREDIENTS
Entrant, per 3 – 4 persones
Tapa, per 6 – 7 persones
1Kg. de tomàquets vermells (madurs no passats)
60 g. de pa (del dia anterior)
150 ml. d’oli d’oliva
2 grans d’all
2 ous durs
10 g. de sal
PREPARACIÓ
Treure la pell als tomàquets i triturar.
Trossejar el pa i afegir-lo al tomàquet. Deixar en remull fins que s’humitegi bé.
Pelar els alls i llevar la llavor. Tallar finament i afegir al tomàquet.
Afegir la sal i l’oli.
Batre tot fins que quedi una crema fina i homogènia. Si la vostra batedora no és molt potent caldrà passar-la per un xinès perquè us quedi més fina.
Provar i afegir més sal si calgués, i all si us agrada més fort.
Posar la crema en un bol i afegir una mica d’oli per sobre.
Trossejar els ous durs i afegir-los al plat a sobre.
Posar a la nevera perquè es refredi.
Servir fred.
A aquest plat se li pot afegir pernil serrà trossejat amb l’ou.
CUINER/A: M. Dolores García Aguilera