PESTINYOS EXTREMENYS

Standard

13 EB cuinera

INGREDIENTS

1 kg de farina.
1 got i mig d’oli d’oliva.
1 got i mig de vi blanc.
1 got de sucre.
1/2 kg de mel i mig got d’oli d’oliva per a l’almívar.
Anís en gra, pela de llimona i de taronja.
Una cullerada de canyella i 2 sobres de llevat.

PREPARACIÓ

Es posa en una paella l’oli, la pela de la taronja i de la llimona, dues cullerades d’anís en gra i s’escalfa dos o tres minuts per a que es barregin els sabors.
Es posa en un cassó al foc, el vi amb pela de llimona i de taronja i una cullerada de canyella, ho deixem coure uns minuts i ho reservem.
Es posa en un bol gros , el kg de farina, es fa un forat, es posa el sucre, el llevat i una cullerada d’anís, s’afegeix l’oli calent i el vi, tot colat, anem barrejant i ho amassem fins que quedi la massa tova, però que es pugui treballar i no s’enganxi als dits. Es pot afegir més farina, si cal.
Es fan boletes, les aplanem i les pleguem sense pressionar gaire .
Es fregeixen en oli de gira-sol abundós, les traiem i les deixem escórrer bé.
Es barreja en un cassó, la mel i mig got d’oli d’oliva, es posa a mig foc i es va remenant.
Passem els pestinyos per la barreja, vigilant que només s’han d’impregnar bé, però traient-los ràpidament.

CUINER/A: Angela Luna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà