CHEBAKIAS

Standard

12 EB cuinera

INGREDIENTS

600 grams de farina
125 grams d’ametlles
100 grams de sèsam
1 culleradeta de cafè d’anís picat
½ culleradeta de cafè de llevat químic (Royal)
½ culleradeta de cafè de canyella en pols
Una mica de sal
50 grams de mantega fosa
50 ml d’oli
Una mica de safrà picat i diluït en 2 cullerades soperes d’aiguanaf (agua de azahar)
2 cullerades soperes de vinagre
El rovell d’un ou
220 ml d’aigua tèbia
1 cullerada de cafè de llevat fresc del forner
1 kg i mig de mel
Sèsam (ajonjoli) daurat per empolvorar els dolços

PREPARACIÓ

Primer es posa l’aigua en una cassola a bullir, apagar el foc I posar les ametlles en aquesta aigua. Deixar 5 minuts, escórrer i posar de seguida en una bossa de plàstic i deixar fins que es refredin. Treure la pell de les ametlles i assecar de tot rastre d’aigua amb un drap net.

Fregir les ametlles en oli calent dins que es daurin, deixar-les refredar i picar-les molt bé a la picadora. Picar el sèsam igual que les ametlles.

Barrejar la farina amb la sal, la canyella, l’anís picat i el llevat químic, fer un forat al centre i posar el llevat fresc amb una mica d’aigua tèbia perquè es dilueixi. Al voltant, posar les ametlles i el sèsam, afegir l’oli, la mantega fosa, el safrà diluït en l’aiguanaf, el vinagre i el rovell de l’ou. Afegir l’aigua a poc a poc fins obtenir una massa homogènia, d’una textura manejable, pastar molt bé durant 10 o 15 minuts. Dividir la massa en 4 o 5 boles i cobrir-les amb una bossa de plàstic. Agafar la primera pilota, estirar finament amb el corró, i començar a tallar (amb una roda talladora o tallador de pizzes) rectangles de 6 / 7,5 cm, i dins de cada rectangle tallar 4 línies de 5 cm cadascuna sense arribar a les vores. Jo faig servir un motlle tallador per chebakia.

Formar les chebakies, donant-li una forma semblant a la d’una flor.

Escalfar la mel (no escalfar gaire) amb la goma aràbiga. Apagar el foc i posar l’oli per fregir a escalfar. Fregir les chebakies fins que es daurin i posar de seguida a la mel (deixar a la mel el temps de fregir les chebakies següents). Escampar per sobre les chebakies el sèsam daurat.

Conservar en una caixa hermètica.

CUINER/A: Latifa el Kasmi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà