SFOUF – SELLOU

Standard

2 F2 CUINERA

INGREDIENTS

1 tassa de llavors de sèsam d’or
1 tassa de llavors de lli
2 tasses d’ametlles
2 ½ tasses de farina
½ tassa de mel
1 goma aràbiga (masca horra)
½ tassa de sucre de llustre o més (al gust)
1 cullerada de canyella
1 cullerada d’anís mòlt
Un polsim de sal
125 grams de mantega
Oli vegetal (per fregir ametlles)

PREPARACIÓ

Coure la farina al forn uns 45 minuts a 175º (remenant cada 5 minuts) o amb una paella fins que tingui un color torrat fosc. Deixem refredar completament.

En una altra paella fregir les ametlles , torrar el sèsam si no és cuit, l’anís i el lli durant 20 minuts.

Separem ¼ de les ametlles i el sèsam per triturar-ho gros i unes quantes ametlles senceres per a la decoració. La resta ho triturarem a la màquina ben fi. Afegir-hi la sal, la canyella i la goma aràbiga (masca horra) quan ja ho tinguem triturat. Barregem, hi afegim ara el sucre de llustre i seguim triturant.

Quan estigui ben fi, ho aboquem dins un plat gran. Triturem uns segons el ¼ d’ametlles i sèsam que teníem apart per aconseguir una textura gruixuda. Ho barregem amb la resta d’ametlles i sèsam fi.

Hi afegim la farina torrada passant-la per un tamís.

Desfer la mantega i barrejar-la bé, amb les mans, amb la mescla de farina sèsam, lli, oli i ametlles.

Afegir la mel i barrejar bé. Anem desfent tots els grumolls.

Presentar com es vulgui: en forma de piràmide, amb sucre de llustre per sobre, en un platet amb cullera, en paperets individuals.

Deixar reposar 12 hores abans de degustar-ho. És important que es refredi bé i s’assenti. I finalment a consumir sense moderació!

CUINER/A: Najat Aghbal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà